Inbraakpreventie


Pijltje links boven is terug naar vorige pagina….

Vakantie? Check!!

Niet alleen tijdens de zogenaamde donkere dagen in het najaar en in de winter wordt er meer ingebroken, ook de vakantieperiode wordt door inbrekers steeds vaker aangegrepen om hun slag te slaan. Plan daarom niet alleen zorgvuldig uw vakantiereis, maar schenk ook aandacht aan hoe u uw woning achterlaat. Ook als u een dagtochtje maakt.

In de maand juli van 2013 was het aantal aangiften van woninginbraken ongeveer tweemaal zo hoog in vergelijking met de maanden juni of september van dat jaar. Inbrekers letten op waar bewoners afwezig zijn. Ze proberen meestal via de achterkant binnen te komen door het openbreken van (sloten van) een deur of raam.

Zorg dat uw woning er tijdens uw afwezigheid bewoond uitziet. Op de checklist vindt u een aantal tips hoe u daarvoor kunt zorgen. Kijk voor nog meer preventietips op www.waakvoorinbraak.nl. Vraag uw buren om op te letten en naar 112 te bellen als zij in uw afwezigheid iets verdachts opmerken (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning in de periode dat u met vakantie bent).

Als u thuis bent in de zomer, pas dan op voor insluipers. Veel mensen hebben met het mooie weer ramen en deuren openstaan. Een insluiper kan dan zonder in te breken naar binnen komen en binnen enkele minuten er met uw spullen vandoor gaan. Sluit uw deuren en ramen zodra u ook maar even weg bent of naar de tuin of een ander etage in uw woning bent. Leg geen kostbare spullen in het zicht van het open raam of de open deur.

Neem even de tijd om de preventietips op www.waakvoorinbraak.nl te lezen, pas deze toe en ga met een goed gevoel op reis of geniet van de heerlijke temperaturen thuis.

Zie ook de Folder hieronder !

FolderInbraak